05.
Kinder-en jongerencoaching
voor kinderen, jongeren en hun ouders
bij Het Labyrint in Sint-Kruis (Brugge)
Voel je veel onrust? Lijk je de grip op jezelf kwijt? Voel je je uit balans?
Als kinder-, jongeren- en opvoedcoach zijn we er om je te helpen weer richting en rust te vinden. Iedereen heeft de kracht om te ontdekken wat er nodig is om verder te komen. Samen werken we aan het vergroten van zelfinzicht en het versterken van je zelfvertrouwen. Hierbij krijg je de ruimte om te groeien en te ontwikkelen, zodat je met hernieuwde energie en tools verder kunt. Samen bouwen we aan een toekomst waarin je opnieuw kunt stralen.
Bij Het Labyrint in Brugge bieden we professionele kinder- en jongerencoaching aan. Onze ervaren coaches staan klaar om kinderen, jongeren en hun ouders te begeleiden bij diverse uitdagingen en vragen. We creëren een veilige en vertrouwde omgeving waar iedereen zichzelf mag zijn en eigen talenten kan ontdekken.
Wat is kinder-en jongerencoaching?
Kinder-en jongerencoaching is een vorm van laagdrempelige begeleiding die specifiek gericht is op het mentaal welzijn en de ontwikkeling van kinderen en jongeren. Het doel van kinder-en jongerencoaching is om kinderen en jongeren te begeleiden bij het ontdekken en benutten van hun eigen krachten, talenten en mogelijkheden, zodat ze beter kunnen omgaan met uitdagingen en obstakels in hun leven.
Ook ouders kunnen terecht met hun opvoedingsvragen, hulpvragen of problemen bij de kinder- en jongerencoach. Ze worden ook steeds in de begeleiding van hun kinderen betrokken.
In het gesprek met de coach, waarin vertrouwen, veiligheid en hoop centraal staan, kom je aan de hand van vragen, oefeningen en stiltes tot meer zelfkennis uit eigen ervaringen. Die zelfdeterminatie biedt nieuwe inzichten en daar schuilt de groei.
Het belangrijkste verschil tussen een kinder- en jongerencoach en een (psycho)therapeut is het feit dat het traject bij een kinder – en jongerencoach, in principe, kortdurend en laagdrempeliger is. Bij coaching leren kinderen en jongeren zichzelf beter kennen om zo bewuster te leven en dichtbij zichzelf te blijven.
0
+
jaar ervaring als kindercoach
0
+
jaar kindercoach binnen het Labyrint
0
+
cliënten succesvol begeleid binnen het Labyrint
Veel ervaring in begeleiding van kinderen/jongeren inzake stress en emotieregulatie
Wanneer kan kinder-en jongerencoaching nuttig zijn?
Kinder-en jongerencoaching kan nuttig zijn in verschillende situaties. Hier zijn een paar voorbeelden:
-
Gedragsproblemen: Als je kind/ jongere opvallend gedrag vertoont, zoals huilbuien, agressief gedrag, woede-uitbarstingen of teruggetrokkenheid, kan een kinder-en jongerencoach helpen om de oorzaken van dit gedrag te achterhalen en samen met het kind/ jongere tools te ontwikkelen om anders te reageren.
-
Emotionele problemen: Als je kind/ jongere moeite heeft om zijn of haar emoties te uiten, te reguleren of te begrijpen, kan een kinder- en jongerencoach helpen om emotionele vaardigheden te ontwikkelen en zelfvertrouwen op te bouwen.
-
Sociale problemen: Als je kind/ jongere moeite heeft met het maken van vrienden, pestgedrag ondervindt of worstelt met sociale interacties, kan een kinder- en jongerencoach ondersteuning bieden bij het ontwikkelen van sociale vaardigheden en het vergroten van zelfvertrouwen.
-
Zelfbeeld en zelfvertrouwen: Als je merkt dat je kind/ jongere worstelt met een negatief zelfbeeld of weinig zelfvertrouwen heeft, kan een kinder-en jongerencoach helpen om positieve eigenschappen en talenten naar voren te brengen en het gevoel van eigenwaarde te versterken.
-
Angst/Faalangst: Als je merkt dat je kind, ondanks dat de leerstof gekend is toch onvoldoendes haalt en/of veel stress ervaart voor taken die uw kind thuis goed kan uitvoeren, maar het op school toch misgaat. Of het kind/ jongere ervaart veel stress op andere vlakken, dan zal het aanleren van een groeimindset heel belangrijk zijn.
-
Keuzes maken: Als je kind/jongere moeite heeft om (studie)keuzes te maken, vastloopt bij het nemen van beslissingen. Dan kan een kinder- en jongerencoach ondersteuning bieden door de talenten te belichten en de behoeftes te benoemen om zo vol vertrouwen te groeien.
-
Veerkracht: Als je merkt dat je kind/jongere worstelt met moeilijke zaken (een diagnose, scheiding, overlijden …) is het vaak een uitdaging om balans te vinden. Als kinder-en jongerencoach kunnen we taal geven aan de gedachten en hen begeleiden in het vinden van innerlijke rust en balans.
Stap 1 / Invullen van het contactformulier
Je meldt je aan in de praktijk door het contactformulier op de website in te vullen. Dit contactformulier komt bij de coördinator van de praktijk terecht.
Stap 2 / Vastleggen van een afspraak
Je zult binnen een paar dagen terug gemaild of gebeld worden om een eerste afspraak vast te leggen.
Stap 3 / Intakegesprek met de kinder-en/of jongerencoach
Je komt in de praktijk langs voor het eerste gesprek. In dit eerste gesprek wordt het volledige verhaal van de cliënt in kaart gebracht. Daarnaast vertellen we over onze werking en formuleren we een hulpvraag.
Stap 4 / Verloop traject
We gaan aan de slag met de hulpvraag en benaderen dit vanuit verschillende invalshoeken.
Stap 5 / Afsluiting
Na een bepaalde tijd merken we samen op dat we in de coaching hebben bereikt wat we hoopten en sluiten we het samen af.